2020-12-24 08:50:12• hírek • Bede Emőke

Az elméleti vizsgára jelentkező sofőrtanoncok több mint fele elhasalt a próbán

A jogosítványszerzés folyamata számos pontjon tartogat buktatókat a diákok számára, és sajnos sokaknak nem is sikerül egyből teljesíteni ezeket: kifog rajtuk a KRESZ-kérdések sora, vagy éppenséggel a gyakorlati vizsgán hasalnak el.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szárnyai alatt működő Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Közszolgálat beszámolója szerint 2020 januárja és novembere között 11.118 személy próbált szerencsét a jogsi megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgán, a népes csoportnak azonban csak a 42,31 százaléka, azaz 4.705 fő tudta megugrani a mércét.


Ha a teremből ujjongva jön ki az ember, akkor már csak a gyakorlati vizsgán kell jól teljesítenie. Az első tizenegy hónapban összesen 6.460 személy találta magát ebben a szerencsés helyzetben, ám a vizsgáztató rendőrök csupán 4.502 személyt, tehát a leendő sofőrök 69,69 százalékát éreztek késznek arra, hogy a továbbiakban egyedül szelje az utakat. Arról azonban ebben a kimutatásban nem szól a fáma, hogy ki hányadik alkalommal próbálkozott a vizsga teljesítésével.


Január és november között egyébként összesen 14.249 gépjárművezetői engedélyt bocsátott ki a közszolgálat, melyek közül 13.774 román okmány volt, 475 alkalommal pedig a külföldi jogosítványt újították meg az érintettek. Az ebben az időszakban kiadott forgalmi engedélyek száma 21.324 volt, a törölt járműveké pedig 2.665, illetve kiadtak 9.019 ideiglenes - vagy ún. piros - rendszámot is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: